• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Houten spellen

Lumbr levert verslavende houten spellen die garant staan voor honderden uren spelplezier voor het gehele gezin.
€15,95 €11,95
+

Houten spellen

Lumbr levert verslavende houten spellen die garant staan voor honderden uren spelplezier voor het gehele gezin. Alle spellen zijn handgemaakt uit zorgvuldig geselecteerd hout.

Fair Trade

ETGames, onze partner uit het United Kingdom werkt samen met een fair trade-leverancier (Asha Handicrafts) uit India. Zij werken met onafhankelijke ambachtslieden en bieden eerlijke lonen. Hun doel is om de kwaliteit van leven van de ambachtslieden op een stabiele manier te verhogen, zodat ze hun eigen werknemers kunnen aannemen, hun levensomstandigheden kunnen verbeteren en hun kinderen naar school kunnen sturen.

Zijn jullie games gemaakt van duurzaam geproduceerd hout?

Het hout wordt lokaal gekocht en komt van overheidsplantages. ETgames sprak met de Indiase vertegenwoordiger van de Forestry Stewardship Council – hen is verteld dat Sheesham hout voorlopig niet wordt bedreigd en over het algemeen goed wordt beheerd. Helaas kunnen ze geen FSC-certificering krijgen, aangezien het enige FSC-bos voor Sheesham in India zich op meer dan 1500 km afstand bevindt en pas in februari 2013 werd gecertificeerd. Wij zullen houthoudbaarheid blijven pushen, omdat het een kwestie is waar we echt om geven.

Waarom niet gewoon spellen maken in de EU?

Er is zorgvuldig gekeken naar de EU-productie voor Pucket toen ze begonnen, maar de kosten waren onbetaalbaar. Ze vinden ook dat het de moeite waard is om Indiase handwerk te ondersteunen. Echter, voor elke nieuwe game die ze vrijgeven, kijken ze opnieuw naar de voor- en nadelen. Het strategiespel Bridget, dat een paar jaar geleden werd gelanceerd, werd enkele jaren in een gevangenis in de EU gemaakt dit ging helaas niet meer toen de organisatie waar mee we werkten hun werkplaats moest sluiten. Het wordt nu ook in India gemaakt zoals al onze andere spellen.