Restylen in huis

  • Geplaatst op
  • Door Yvonne
  • 0
Restylen in huis

Het voorjaar komt er weer aan! De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan. Kasten worden opgeruimd en de schoonmaakwoede slaat toe. Een nieuwe leefomgeving maakt het plaatje compleet. In dit artikel laten we je aan de hand van slechts 7 tips zien hoe kunt restylen met een klein budget. Leuk!

Een frisse start in een nieuwe omgeving

Als je een klein beetje creatief bent, kun je aan de hand van de tips die wij je hier geven je interieur echt compleet veranderen. Je waant je daarna in een nieuw huis, zonder daadwerkelijk te hoeven verhuizen.

 

Tip 1: Ruim alle rondslingerende rommel op

Pak een grote doos, desnoods twee en doe daar alle rondslingerende rommel en ook alle losse beeldjes, foto’s en andere prullaria in. Later zoek je uit wat je ermee gaat doen.

 

Tip 2: Kies een stijl

Bedenk wat voor stijl je wilt dat de huiskamer krijgt en kijk met een kritisch oog welke spullen kunnen blijven staan. Neem hierbij wel in overweging dat je altijd de kleur door een nieuw verfje of een foulard kunt veranderen. Je zal zien dat er dan niet eens zoveel weg hoeft.

 

Tip 3: Ga inventariseren

Maak een lijstje van meubels en andere zaken die je nodig hebt, zoals foulards en verf, om jouw nieuwe interieur vorm te kunnen geven. Ga vervolgens met je lijstje aan de slag. Informeer bij familie en vrienden, of die je misschien aan items die op je lijstje staan kunnen helpen. Voor de rest van je lijstje kan je naar een kringloopwinkel gaan of online shoppen, bijvoorbeeld op Marktplaats.

 

Tip 4: Cadeautje voor jezelf

Als je alle ‘nieuw’ verworven items voor de restyling van je woonkamer voor een prikkie hebt vergaard, kan er waarschijnlijk wel een cadeautje voor jezelf af.

Denk eens aan een mooie houten accessoire, die jouw nieuwe interieur af maakt, helemaal van deze tijd en geschikt voor elk interieur.

Lumbr Air

Deze Lumbr Air design tafellamp is een echte eyecatcher en zal je gasten versteld doen staan. Een massief houten voetstuk waarboven een kristalheldere Edison LED-lamp echt zweeft! Deze lamp en nog andere leuke houten gadgets vind je in de webshop van Lumbr.

 

Tip 5: Wees creatief

Heb je alles af kunnen vinken wat op je lijstje stond? Dan is het tijd om eventueel meubeltjes en lampen in de juiste kleur te verven. Vergeet niet om alles eerst te schuren, of minimaal goed schoon te maken en even met ammoniak af te nemen, anders pakt de verf niet.

 

Tip 6: Maak een vloerplan

Als alles klaar is om te gaan restylen, maak dan eerst een vloerplan op papier, of op de computer. Zo maak je voor jezelf een overzicht hoe je allemaal uiteindelijk wilt hebben. Vergeet niet om alles eerst op te meten, dat scheelt je een hoop gesleep met zware meubels.

 

Tip 7: Tijd voor de nieuwe inrichting

Als uiteindelijk alles klaar is, is het tijd om je huiskamer opnieuw in te gaan delen, zodat je van je nieuwe interieur kunt genieten. Een frisse nieuwe start in je eigen huis.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden