Milieuvriendelijke houten horloges

  • Geplaatst op
  • Door Theo
  • 0
Milieuvriendelijke houten horloges

Naast dat de fabrikant nieuwe bomen plant, doet Lumbr dit zelf ook. We zijn namelijk aangesloten bij het nationale bossenfonds.

De voordelen van milieuvriendelijke houten horloges

Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom houten horloges milieuvriendelijker kunnen zijn dan metalen of andere soorten horloges. De productie van houten horloges is niet afhankelijk van vele niet-hernieuwbare bronnen, maar juist duurzaam. Hieronder een aantal interessante eco-feiten over houten horloges die je misschien nog niet wist.
 

Houten horloges worden duurzaam geproduceerd. Dat betekent dat het grootste deel van het hout dat in deze horloges wordt verwerkt, afkomstig is van teruggewonnen of omgevallen bomen. Bovendien voeren houtenhorlogefabrikanten in de meeste gevallen het beleid dat voor iedere boom die wordt gebruikt voor de productie, een nieuwe boom wordt geplant. Op deze manier hebben alle grondstoffen een verantwoorde herkomst en is de productie volledig duurzaam.

Houten horloges zijn bijzonder natuurlijk. Zelfs de beschermlaag van deze horloges is bewust hypoallergeen gemaakt. Daardoor bevat een houten horloge geen agressieve chemicaliën of stoffen die het milieu of de drager beschadigen. Voor horloge-eigenaren is dit een mooi extraatje.
 

Voor de productie van houten horloges zijn maar weinig bronnen nodig. Naast het feit dat er geen agressieve chemicaliën in worden verwerkt, worden de horloges meestal in kleinschalige productiefaciliteiten gemaakt van materialen die met de hand worden bewerkt. Daardoor ontstaat er weinig restafval en blijft de milieuaantasting door het productieproces beperkt.
 

De restafvalproductie is minimaal, aangezien een boom optimaal benut kan worden voor het winnen van hout dat in de horloges wordt verwerkt. Bovendien kan hetzelfde hout voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook het feit dat het hout afkomstig is van hernieuwbare bronnen draagt bij aan de beperking van de restafvalproductie.
 

Denk aan deze ecologische voordelen als je overweegt een houten horloge aan te schaffen. Zo’n houten horloge kan zomaar het meest milieuvriendelijke horloge zijn dat je ooit zal hebben!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden