100.00 euro via crowdfunding voor houten horloge Troy

100.00 euro via crowdfunding voor houten horloge Troy

Lumbr heeft met zijn houten horloge Troy 100.000 euro opgehaald via crowdfunding op de websites van Kickstarter en Indiegogo.

100.000 euro via crowdfunding voor houten horloge Troy

Lumbr heeft met zijn nieuwe houten horloge Troy 100.000 euro opgehaald via crowdfunding. Het doel was 30.000 euro, maar daar zijn de Lichtenvoordse ondernemers Bart Hulshof en Theo Lurvink ruim overheen gegaan. Troy is daarmee het eerste Nederlandse houten horloge dat meer dan een ton heeft verdiend via crowdfunding. 

 

Kickstarter

Lumbr startte in oktober de crowdfunding op Kickstarter.com. Binnen 100 uur werd het doel van 30.000 euro gehaald. Vanaf toen liep het bedrag steeds meer op. “Kickstarter was voor ons succesvol, maar wel pas een begin”, zegt Lurvink. Troy verhuisde in december van Kickstarter naar Indiegogo, waar het houten horloge nu op meer dan 100.000 euro staat.

 

Droom

Voor de mannen van Lumbr is dit project altijd een droom geweest. “Als je zo’n crowdfundingsproject start en voor 30.000 euro gaat, hoop je natuurlijk dat het meer wordt. Maar 100.000 euro is ook voor ons een ontzettende boost om door te gaan met Troy. Blijkbaar vinden mensen over de hele wereld dit een gaaf horloge”, vertelt Lurvink enthousiast.

 

Wereldwijd

Van Singapore tot Vancouver zijn er de zogenaamde ‘backers’ die in Troy geloven. Dit vertrouwen leverde Lumbr nu al 100.000 euro op. “Medio maart worden de houten horloges afgeleverd. Vanaf dan vliegen de horloges de hele wereld over”, legt Hulshof uit.

 

Over Troy 

Troy is uitgevoerd in massief eikenhout en walnoothout met een zichtbaar mechanisch binnenwerk, die zowel in goud als in zilver leverbaar is. Troy is daarmee het enige houten horloge met een volledig zichtbaar binnenwerk.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden